10.02.2008

Otobüs Koltuğu




Koltuklarını hiç tasasız "haşırt" diye yatıranlar bugün hayat yolunda önemli yerlere geldiler, köşe başlarını tutup mevkiler edindiler. Fakat kulakları hep çınladı bunların. Arkalarından daima bir küfredenleri, karanlıkta yol kesenleri oldu...
 
Koltuklarını izin aldıktan sonra yatıranlar da başarılı oldular. Hem de insanları arkalarına alıp öyle yerlere geldiler ki, önlerinde duvarlar, barajlar dayanmadı. Bizim patronumuz, bizim liderimiz, bizim dostumuz oldular.
 
Çekindikleri için koltuklarını hiç yatıramayanlar vardı bi de. Onlara n'oldu dersiniz? Birşey olmadı, sırt ağrısından geberdiler.
   
>>

ÖNCEKİ YORUMLAR:

 
Yazan:nsysr | Tarih: 2008-02-16 00:04:58 
Konu: otobüs 
hayatının uzuuunca bi dönemini ayda en az 2 kere otobüs yolculuğunda geçirmiş biri olaraaaakk.. çok önemli o koltuklar. Hele benim gibi uyumak için otobüsün ışıklarının kapatılmasını bekleyen insanlar koltuklara daha bi önem veriyor.
Reklam gibi olmasın bu konuda kamil koç rahat hattı 1 numara tutarım :P Biraz alakasız olduysada olsun. Konu otobüs koltukları her açıdan değerledilimeli. 
...........
Önceleri yalnız Kamil Koç vardı biliyosun. Sonra Hakiki Koç, sonra da Rahmi Koç çıktı. İsmail Ayaz diye de bir firma vardı. Evet bunlar konuyla ilgili değil. Bi de Amasya itimat vardı. İtimat ediyordun ona. Bi de Best Van var, ingilizce mi türkçe mi belirsiz. Sonra Çayırağası var, hıyarağası gibi... Biri beni durdursun.
Yazan:Flutperisi | Tarih: 2008-02-19 13:30:27 
Konu: şehirler arası nostalji :P 
Bir de,"Beyefendi koltuğunuzu daha düzgün bir hale getirir misiniz, kucağıma yattınız neredeyse" diyenler vardı ki,

onlara ne oldu dersiniz? Hiiiiç, blog açtılar. Koltuğunu panikle düzgün duruma getiren yolcunun yüzü akıllarına geldikçe, halen kıkır kıkır gülüyorlar ;) 
..........
Merhabalar sayın peri, ne mutlu ki söz dinleyen, utanma yetisine sahip insanlar varmış önünüzde. Ama hep böyle olmuyor. Bi de malesef "nostalji" haline gelemedi benim için bu yolculuklar. Hele bu aralar otobüsten inemez oldum.
Yazan:hbasak | Tarih: 2008-02-22 15:59:22 
Konu: otobüste  
bu yazıdan sonra İstanbul-Bursa yolculuğunda çevremdekilere otobüs koltuğunu "haşırt" diye yatıranlardan mıdır, değil midir diye baktım durdum. Çaprazımdaki haşırtçılardan çıktı. Hatta koltuğun arkasındaki tepside duran suyu arkadaki yolcunun üstüne dökmeye aldırmayan bir üst sınıftan. Hiç bulaşmadım, çünkü kendisi İstanbul'a kadar uçakta da birlikte seyahat ettiğim ve gazete dağıtılırken hosteslerle "Akşam, Vakit, Yeni Şafak verin. Sabah mı var? Tamam, tamam o da bizden" şeklinde konuştuğuna tanık olduğum bir memleket evladıydı. Uçaktan sonra otobüste de birlikte seyahat etmek yeterince sinir bozucuydu, bir de üste çıkamayacağım bir tartışma çekilmezdi
.........

Hakkaten de bir üst mertebeymiş amca. Valla işte araştırsak bu adamın bir yerlerde bazı köşeler tutmuşluğu vardır, siyasi rant peşindedir falan... Neyse bu kadar uzun süre böyle bir şahısla birlikte yolculuk yapmak yeterince yormuştur seni, biraz dinlenmeyi hakettin artık. Bi de taa Hindistanlar' dan geldin di mi? Yoksa o daha önce miydi? Neyse... 
Saygılar
  

Hiç yorum yok: