24.11.2008

ONİKİ


-12 tane 25 sent bir araya gelince ne olur?
-Mutlu olursun.
-Neden?
-Çünkü uzun zamandır biriken çamaşırlarını hem yıkayıp hem de kurutabilirsin.
-Vay be on iki yirmibeşlik nelere kadirmiş.
-Bir, iki, üç, dört, beş, altı, yedi, sekiz, dokuz, on, onbir, onikiiiii hiiiii, hi, hi, hi, hiiiiiii...
-Diyosun.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

o kadar çok hıı..
bi turu kaç para ??? =P
atalettt....

alpernatif dedi ki...

Sen yaban ellerde çalış çalış
Kazandığını da çamaşıra yatır
İşte kapitalizm :)

Adsız dedi ki...

bizim kuşakta böyle bir durum var galiba.. ben de 12 ye kadar saydıktan sonra hii hihihi hiii demeden duramıyorum :)))

Unknown dedi ki...

Mayis, Haziran 2009 gibi 4 hafta kalmak uzere New Orleans'a gelecegim. Belki gorusebiliriz.

Şarküteri dedi ki...

ATALET: Yıkama da kurutma da bir buçuk dolar. Toplamda üç dolara geliyor. Ama sorun bozuk para bulmak. Makine sadece 25 sent ile çalışıyor. 6 adet bozuk parayı yerleştirip kolu itiyorsun, tabi bu sadece bir makina ve bir sefer için geçerli.

ALPERNATİF: Sadece çamaşırla kalsa iyi. En az amerikalılar kadar vergi veriyoruz bu ülkeye. Yani polise "bana bak ben vergisini ödeyen bir vatandaşım" tribi yapsak yeri var.

ZÜLEYLA: Gözlerimiz yollarda kaldı valla Zül. Ne iyi yaptın da uğradın. Evet bizim kuşak... Susam sokağının orjinal dilindeki 12 şarkısını da izledim, orada da twelveee eeeeee eeeeeeee diyorlar :)

ERDAL: Dostum Erdal, new orleans dediğin nedir ki, uçakla bir saatten az :) Valla çok sevindim inşallah denk getirir görüşürüz...

Adsız dedi ki...

Ayy ABD çok komik bir memleket. Yıllar önce kardeşim oradayken gittiğimde evlerinde "çamaşır için çeyreklik" biriktirme seferberliği yaşanıyordu. Çok kıymetliydi çeyrek dolarlar. Kendilerinin koleksiyon değerini öğrenmemle her şey daha da karışmıştı. Bu çeyrek dolarların 1999'dan beri yılda 5 defa basıldıklarını ve her basımda arkalarına farklı bir eyaleti simgeleyen farklı bir tasarım kullanıldığını biliyor muydun? Çevirip bir bakıver senin çeyrekliklere arkasında ne varmış? Bir süre sonra "Aaa Alaska çeyrekliğim hiç olmamıştı, bunu saklayayım bende çok olan Alabama çeyrekliği elime geçerse çamaşır makinesine atarım" demeye başlayacaksın...:) bak o zaman çamaşır yıkamak nasıl daha da zorlaşıyor..

Şarküteri dedi ki...

BAŞAK:
Aman dertsiz başıma dert ekleme başakçım. Evet biliyorum eyalet simgelerini. Ama hep koleksiyon yapanlara dağıtıyorum onları, benim için Alabama da Güney Karolayna da bir :) Hepsi çamaşır yıkamaya yarıyor..